CSALÁD – egy Isten által alkotott intézmény

Categories: Események

A család a társadalom legkisebb egysége – olvassuk a szociológia könyvekben. Egység, mely korunkban inkább felbomlani látszik, semmint megszilárdulni.

A válások száma egyre nő. A csonkacsaládokat ma már nem szabad hiányosnak tekinteni, a felnövekvő generáció ezt tanulja: a család egy szülővel, egy nagyszülővel is teljes. Az árva intézetekben, lakóotthonokban jönnek-mennek a csemeték, az állam nevelésére bízatva. Pedig Isten eredeti terve szerint nem így kellene lennie!

Megálljt lehet-e parancsolni a mára már hétköznapivá vált disszonanciának? Lehetséges-e, hogy a családok másként éljék hétköznapjaikat, hogy valódi egységben, szeretetben és meghittségben éljenek?

Igennel válaszoltak azok a fiatalok, akik ilyen szeretetteljes családban, istenfélelemben nevelkedtek fel, s most hosszú heteken át ennek a válasznak a jegyében szervezték meg a Sálem Családi nap 2010. nevű rendezvényt a Sálem Gyülekezet támogatásával.

Bár borult volt az ég, és hűvös szél fújt odakint, a délelőtti gyermekprogramokra megteltek a sorok. Bohócok, színes lufik, cukorkák a levegőben, arcfestés és lufi hajtogatás várta a legkisebbeket, miközben hat vállalkozó szellemű csapat, a nem éppen napos időben, hatalmas bográcsokban főzte az ebédet. Nem is akármilyet! Hisz nem babra ment a játék, versenyre!

A jóízű közös ebédet követően a nagyokat is célba vették a szervezők. Lángos evés hátratett kézzel, joghurtetetés bekötött szemmel, zsákban ugrálás, kötélhúzás, szkander, talicskatolás… Ne tessék azt hinni, hogy tévedésből a gyermekprogramokat folytatom! Családapák és anyák versenyeztek a győzelemért! Ki a gyermekével, ki az unokával erősítette csapatát. A hangulat fergeteges volt, kicsik és nagyok mind jól érezték magukat.

A jóleső fáradtságot a kiskőrösről érkező Enharmony zenekar közel két órás koncertje oldotta fel. Az este folyamán kiderült az is, ki volt az abszolút nyerő szakács, aki hazavihette a bogrács-vándorkupát, de nem távoztak üres kézzel az akadálypályák küzdői sem.

A szervezők új lendülettel várják a jövő évi családi napot. Mert meggyőződésük, hogy van olyan hely és van olyan élet, ahol a generációk egymást tisztelve tudnak együtt, egységben, vidámsággal élni! Akkor is, amikor a századunk már mást diktál, mert Isten eredeti terve nem változik meg!